15 mai 2016

Gura Dobrogei - Podisul Dobrogei

Rezervatia naturala Gura Dobrogei face parte din podisul Dobrogei si este localizata in apropiere de satul Targusor, judetul Constanta. 

Eu am venit dinspre Constanta si pot sa spun ca drumul este destul de simplu: odata ajunsi in Mihail Kogalniceanu mergeti inainte (nu faceti stanga spre Nicolae Balcescu) - odata iesiti din Kogalniceanu tineti DJ222 si primul sat de care o sa dati este Targusor. Nu apucati sa intrati in sat pentru ca inainte de calea ferata faceti dreapta pe drumul pietruit DC81, care trebuie sa recunosc, este destul de prost, dar asta doar pentru cativa kilometri, pana la destinatie. 

harta gura dobrogei

Gura Dobrogei este un loc grozav pentru un picnic de weekend sau o mini drumetie care sa puna putin sangele in miscare. Pentru ca locatia nu este asa de populara precum Cheile Dobrogei, gunoaie nu am vazut de cat ori am fost si "muzica+gratare" au fost mereu la minim chiar si in zilele mai aglomerate precum 1 Mai. 

gura dobrogei

gura dobrogei

poza gura dobrogei


Vegetatia este ceva mai luxurianta in comparatie cu Cheile Dobrogei, mai mult verde si ceva mai multa padure. Puteti explora pestera din zona care are 3 intrari sau sa faceti o drumetie pana-n varf pentru o imagine mai spectaculoasa. Orice alegeti sa faceti, Gura Dobrogei asigura relaxarea de care ai nevoie.

pod gura dobrogei

podisul dobrogei

gura dobrogei

pestera gura dobrogei

gura dobrogei


Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu